Versterking

Rotterdam, 3 januari 2016
Het team van maatschappelijk projectontwikkelaar Operatie NL wordt uitgebreid met een ervaren vastgoed-man. Voormalig MAB-directeur Jos Melchers is de eerste ‘echte’ ontwikkelaar binnen OperatieNL, dat in 2014 werd opgericht door professionals van buiten de vastgoedwereld.

Operatie NL wil maatschappelijke uitdagingen aangaan met het ontwikkelen en uitvoeren van projecten vanuit een multidisciplinaire benadering. In dit ‘nieuwe ontwikkelen’ is het realiseren van de capex slechts één van de instrumenten, maar wel een belangrijke. Voor de gemeente Rotterdam en Feyenoord schreef OperatieNL de ontwikkelstrategie voor de realisatie van een nieuw stadion. Crux van deze strategie is de koppeling van de stadionontwikkeling aan een gebiedontwikkeling. Van daaruit wordt ‘regisserend ontwikkeld’. Dat wil zeggen dat vanuit de ontwikkelverantwoordelijkheid de publieke en private belangen tijdens het proces steeds met elkaar in overeenstemming worden gebracht.

In de verdere uitwerking van de visie op hedendaags ontwikkelen gaat Melchers zijn enorme ervaring met grootstedelijke projecten inbrengen en daarmee tegenwicht bieden aan de onconventionele benadering van de rest van het team. Naast zijn partnerschap in OperatieNL is hij ook actief voor MRP Development.

Vincent van den Adel is een jonge logistiek specialist, die internationaal actief is in de ontwikkeling van containerterminals. Zo was hij betrokken bij de bouw van Rotterdam World Gateway op Maasvlakte 2. Binnen OperatieNL gaat Vincent zijn ideeën voor duurzamer containervervoer in de praktijk brengen.