Rotterdam kiest voor nieuw stadion met gebiedsontwikkeling.

Vandaag heeft de gemeenteraad van Rotterdam ingestemd met de plannen voor Feyenoord City en is de weg vrij voor realisering van deze stadion- en gebiedsontwikkeling op Zuid. De goeie ouwe Kuip krijgt een waardige en commercieel sterke opvolger en wordt zelf herbestemd voor woningbouw en atletiek. Voor Rotterdam Zuid brengt Feyenoord City economische en sociale vooruitgang. Door wonen, werken, sporten en recreëren te combineren ontstaat een nieuw levendig gebied van maar liefst  325.000 m2. Het grootste deel daarvan bestaat uit woningen: 180.000 m2. Verder zijn er winkels, hotels, sportaccommodaties en publieke functies voorzien. Daartoe  wordt ook de bereikbaarheid van het gebied verbeterd.

OperatieNL heeft vanaf de grond meegebouwd aan de ideeën en plannen voor Feyenoord City. Voordat de contouren van het masterplan geschetst werden adviseerden wij club en gemeente om niet alleen over een nieuw stadion na te denken, maar vooral ook de stad mee te laten profiteren van de katalysator die Feyenoord kan zijn voor meer dan voetbal alleen. In deze visie was locatiekeuze voor het nieuwe stadion minder belangrijk dan de gedachte dat alle mogelijke locaties meegenomen zouden worden in de ontwikkeling. Daarna mocht OperatieNL-oprichter Frank Keizer deze strategie in praktijk brengen als projectleider van Feyenoord City. Een groots team van professionals van Feyenoord en van Rotterdam, architecten en planologen, ingenieurs en financieel specialisten, ontwikkelaars en strategen hebben de plannen inmiddels verder geschopt dan wellicht ooit voor mogelijk gehouden.

Wij feliciteren Stad en Club, bewoners van Zuid, Rotterdammers, Feyenoorders en alle betrokkenen met deze mijlpaal op Zuid.