Feyenoord stadion aan de Maas

Feyenoord City ontwikkelt The Strip aan de Maas

ROTTERDAM, 18 maart 2015 – De gezamenlijke dragers van het merk Feyenoord (Stadion Feijenoord en de betaald voetbalorganisatie Feyenoord) hebben de afgelopen maanden samengewerkt met OperatieNL, OMA en First Dutch aan de concept-ontwikkeling van Feyenoord City op basis van de concept-gebiedsvisie voor het stadionpark en omgeving van de Gemeente Rotterdam.

Binnen de concept-gebiedsvisie zijn drie locaties onderzocht voor de plek van het stadion, te weten: Stadion Driehoek, Veranda Oost en Veranda West.

nieuw stadion feyenoord aan de maas

Feyenoord City past in de vervolgstappen die Rotterdam wil maken in haar stadsontwikkeling op de Zuidoever. Met Feyenoord City investeert de stad in een nieuwe attractie in de delta die Rotterdam haar eersteklas havenpositie heeft gegeven. Volgens de Financial Times is Rotterdam de beste stad van Europa qua bereikbaarheid om in te investeren. Omdat Feyenoord City een bestemming zal zijn waar 24 uur per dag en zeven dagen per week iets te beleven moet zijn, is er sprake van een vooruitstrevende stadsontwikkeling. Het programma omvat winkels, huizen, kantoren, hotels, attracties, appartementen, parkeerplaatsen, station, culturele ankerplaatsen, maatschappelijke voorzieningen, faciliteiten voor breedtesport en vanzelfsprekend het nieuwe onderkomen van de voetbalclub Feyenoord.

Na afweging van alle voor- en nadelen van de verschillende locaties is The Strip (Veranda West) de voorkeursvariant van zowel Feyenoord als ook die van de Gemeente Rotterdam. Feyenoord City kan op deze plek dermate attractief zijn dat een sluitende financiële exploitatie is gegarandeerd. De komende maanden wordt de voorkeursvariant verder uitgewerkt en ontworpen. In The Strip wordt De Kuip goeddeels behouden en getransformeerd tot een multifunctioneel supporters-, sport-, leisure en wooncomplex. Feyenoord City wordt zo onderdeel van de stad waar sport, lifestyle en gezondheid centraal staan en voor alle generaties en culturen aantrekkelijk is.

President-commissaris Cees de Bruin van de NV Stadion Feijenoord is enthousiast over de keuze: “Aan de rivier met zicht op de stad heeft deze plek de beste kansen op een optimale exploitatie. Wij hebben alle vertrouwen in de volgende fase van de planontwikkeling”. Namens Feyenoord is president-commissaris Gerard Hoetmer al even verguld: “Een stadion waar de club mee vooruit kan in de bovenste regionen van de nationale competitie en daarmee ook Europees. Bovendien en met trots hebben we zo een blijvende bestemming voor de Kuip als het thuis van onze supporters.” De komende maanden wordt met OperatieNL, de architecten van OMA, de financieel adviseurs van First Dutch en diverse andere partijen de voorkeursvariant uitgewerkt. Medio zomer 2016 wordt een volgende rapportage verwacht.

Voor vragen kunt u mailen naar info@feyenoord-city.nl

http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/4265734/2016/03/18/Feyenoord-gaat-vol-voor-stadion-aan-Nieuwe-Maas.dhtml